dijous, d’octubre 25

Pollastre amb bolets

Quan és època, els bolets s'han de cuinar, doncs es fan malbé molt ràpidament.

Doncs amb 4 cuixes de pollastre, un parell de cebes i els bolets que tinguem podem fer un guisadet de llepar-se els dits.

En aquest cas, he utilitzat uns apagallums (que no és el bolet més escaient però hi ha quedat MOLT BO) però podríem fer-ho amb rossinyols, camagrocs, carlets o quasi qualsevol bolet.

Primer fem els bolets, netejant-los i tallats a trossets en una cassola amb un raig d'oli i un allet. Quan estan rossos els retirem.

A la mateixa cassola posem un bon raig d'oli i hi daurem (que quedin torradetes) les cuixes de pollastre salpebrades. També les retirem juntament amb la major part de l'oli.

A la mateixa cassola fregirem les cebes tallades juliana i quan veiem que la ceba està cuita (no cremada que ho hem de fer amb el foc baixet) i afegim els bolets i en un minut el pollastre.

Una miqueta de solera/màlaga/brandy (el que tinguem),un raig d'aigua (o brou d'au) fins tot just cobrir-ho i tapem que faci 'xup xup'.

quan l'aigua s'hagi evaporat ja ho tindrem llest.

(com sempre, unes herbes autòctones hi son molt benvingudes abans de tapar-ho: llorer, romaní, farigola, sajolida o la que més us abelleixi)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, senyor, gràcies pel bloc (espero que no l'hagis abandonat).
Eduard

Unknown ha dit...

Molt bo, hui ho he fet sustituint les cuixes per pit de pollastre, tot per la salsa d'uns tagliatelli frescos. Moltes gràcies.

Anònim ha dit...

hola, molt bona la recepta, i molt fàcil de fer!! Gràcies!!
PD: No vull ser impertinent, però s'escriu "ceba" i no "seva"...

Oriol Cisteró i Fortuny ha dit...

Gràcies Albert, ara ho esmeno.

Natàlia ha dit...

És la segona vegada que faig servir la teva recepta, he emprat els Rossinyols i està per llepar-se els dits. RIQUÍSSIM! moltes gràcies.

Anònim ha dit...

És la segona vegada que faig servir la teva recepta, he emprat els Rossinyols i està per llepar-se els dits. RIQUÍSSIM! moltes gràcies.

Litus! ha dit...

Oriol,

vaig fer servir la teva recepta (més o menys, pq sempre acabo improvisant...en part és la gràcia de la cuina, no?) i em va quedar un rostidet boníssim... vaig posar-li menta seca i el vaig acompanyar amb arròs amb ceba i safrà... encara em llepo els dits. Gràcies!!!