dilluns, de juliol 14

Paella de gambes, sipia i trompetes de la mort

Aquesta és la meva primera paella, així que he volgut deixar-ne constància, ara bé...en cap cas voldria fer-ne escola doncs no en sóc cap expert.

La recepta original és d'Assumpta Miralpeix i l'he tret del seu llibre "Cuina de mercat" (Rosa dels Vents ISBN:84-01-38666-7)Què és un llibre que em dona molt bon resultat a l'hora de fer plats tradicionals.

Com sempre però, jo li he fet algun canvi: en aquesta ocasió per estalviar-me de fer el brou, l'he comprat de la casa ANETO (que surten prou bons)

Els ingredients son senzills (2 persones):

2 tassetes d'arrós
1 ceba
1 gra d'all + julivert
3 sipietes (netes i sense la tinta)
4 gambes
un grapat de trompetes de la mort (escaldades reservant l'aigua)
un raig de conyac
oli d'oliva
4 tassetes de brou de paella (o de peix)
1 tasseta del brou de les trompetes

Primer es sofregeix amb l'oli, la ceva tallada petita (l'1,2,3 de tota la vida és una joia)i quan està doradeta hi afegim la sípia tallada a trossos i les gambes que també es rossejen. Retirem les gambes i hi afegim el conyac, les trompetes, l'all i el julivert. Tot seguit hi afegim l'arrós que mirem que es barregi amb la resta de condiments i faci una mica de cocció (2 minuts). Afegim ara les 5 tasetes de brou, ho movem per igualar i deixem que faci xup xup.

En uns 15 minuts hauria d'estar llesta, anirem provant l'arrós per saber quan és al nostre punt (i en tot cas vigilarem que no es resequi afegint una mica més de brou si fos necessari, que no hauria de ser-ho)

NOTA: Potser la foto no li fa justícia, però és l'única que em va sortir mitjanament bé.