diumenge, de juliol 16

Salmó a l'oli d'herbes

Aquest salmó el feia la Mare, no sé d'on el va treure però és una recepta que funciona molt bé i és molt sensilla.

És una de les meves preferides per quedar bé sense massa feina.

Tant sols necessitem:

Salmó en filet sense l'espina (no en rodanxes sinó tot el filet junt)
herbes aromàtiques ("Eneldo", farigola, alfabrega i qualsevol que us agradi)
Oli, sal i sucre.

Primer de tot rentem el salmó i el col·loquem en una safata de forn, amb la pell per la cara de sota.

Sal i sucrem el filet per la cara que queda dalt ( tal i com normalment salariem unes costelles, ho fem amb la sal i també amb el sucre)

Escalfem el forn i fornejem el salmó fins que es recrema el voraviu, fins que el propi greix sobreseeix o basicament fins que es cuit al nostre gust.

Paral·lelament en una paella petita hi posem unes cullerades d'oli i les herbes de forma abundant. Llavors remenant, escalfem la paella de tal forma que NO bulli l'oli, es tracta que l'oli prengui l'aroma de les herbes, no de fregir les herbes (podem anar posant i retirant del foc la paella)

Quan el salmó es cuit, es serveix a taula dins la safata i l'oli d'herbes es posa en una salsera.

La sal i el sucre hauran fet una fina crosta sobre el peix que quan hi aboquem l'oli, resultarà en un sabor potent i molt aromàtic.

Que el disfruteu!

9 comentaris:

melmelada ha dit...

Et felicito per aquest plat,estàs fet tot un cuiner de primera!
Té molt bona pinta, llàstima que no l'hagui tastat...
un petonàs!

Anònim ha dit...

El salmó o qualsevol peix no es renta!!!! a no ser que ho facis amb aigua salada, ai! ai!

Anònim ha dit...

"Eneldo" és anet.

Anònim ha dit...

Que ben explicat!

Oriol Cisteró ha dit...

Això de que no és renta està molt bé per aquells qui compreu en un lloc de confiança...

Els qui per desgracia no ho podem fer...RENTEM el peix una mica per treure-hi qualsevol resta que hi pugui haver...

Ho sento, però per mi rentar el peix és un si o si!

Anònim ha dit...

Molt bo el salmo de la teva mare, es prepara amb 5 minuts i es bonisim. Jordi L'home de les Neus

martina ha dit...

aquesta recepta sembla molt bona! la faré ara per dinar! ja et comentaré si m'ha agradat o no.

Anònim ha dit...

Digues que sí! El peix no es renta si l'has pescat tu mateix. Si arriba de Mercabarna, millor que el rentis. De l'"eneldo", els catalans en diem "anet" o "fonoll pudent".

Mercè Cañellas Casterà ha dit...

L'acabo de fer per dinar i he triunfat. Moltes gràcies per compartir-la. Jo també passo el peix per aigua ... no em fio...