dimecres, de juny 28

Conill amb picada de camagrocs



Ahir vespre, serien ja les 11 passades, em vaig posar a fer-me el sopar. Ja em passa això d'arribar a casa tant tard, sobretot tenint present que he de tornar de la capital cap al Vallès i un cop allà una estona sempre la passo amb el Pare.

En tot cas, encara que sigui tard, sempre és bon moment per posar una caçola als fogons i fer-hi quelcom.

Ahir era una de les meves receptes predilectes, ràpida, senzilla i altament efectiva: el Conill amb picada de camagrocs.

La recepta és fàcil: necessitem el conill (en quantitat suficient per als començals previstos, camagrocs secs, pinyons, sajolida, un all i un raig de llet(opcional)

Primer de tot salpebrem generosament el conill. Després el posem a coure fins que sigui enrossit en una caçola amb un raig d'oli.

Paral·lelament elaborem la picada: en un morter posem l'all tallat petit i el grapat generos de pinyns torrats (o fregidets en una paella) quan estigui picat hi afegim la sajolida i a continuació i posem un grapat de camagrocs secs esmicolats. Per ajudar hi podem afegir mig gotet d'aigua, de tal forma que obtenim una salseta espessa.

Finalment afegim la picada a la caçola afint-hi una micona d'aigua per acabar d'arrodonir la quantitat de suc per abastar tot el conill.

Si hom vol es pot acabar amb una mica de llet que donarà a la salsa una textura més melosa i no tant oliosa.

La picada i el conill han de coure uns 5 minuts, just que la salseta s'hagi reduit i s'hagi barrejat bé amb el conill.

És un plat ràpid de resultat espectacular i color caramel.

Bon profit!

1 comentari:

Cotó de sucre ha dit...

Des de que hem descobert aquesta recepta que no parem de fer-la, ens encanta a tota la família i la recomanem a tothom que vol cuinar una cassoleta de conill. Moltes gràcies!