dimarts, de gener 10

Carn de vedella amb pastanagues

Aquest és un plat que em feia la mare quan anava d'excursió amb l'escola. M'ho posava en un termo, així dinava calent i era l'enveja de totes les nenes i nens que dinaven truita de patates freda o entrepà...



És un guisat senzill que es fa amb l'Olla a pressió, sinó no surt com ha de sortir!


Els ingredients que necessitem son:

      •  Mig quilo de Carn de vedella per guisar tallada a daus grossets
      • Pastanagues (que siguin formoses, no escarransides) en igual pes que la carn o més.
      • Ceba (un parell de mitjanetes)
      • Un rajolí d'anís, ratafia o algun anisat semblant.
      • Una culleradeta de postres de farina blanca
      • una galeta Núria, Maria o carquinyoli.
      • Un gra d'all fornidet
      • Una mica de julivert
      • Un grapadet d'ametlles torrades


El primer que fem es posar un raig d'oli a l'olla i posar-la al foc. Salpebrem amb abundància la carn i la posem a durar dins l'olla ( no li tireu tota de cop que es bullirà i el que volem es que enrosseixi, així que simplement anem fent llits de carn i li donem la volta quan sigui torradeta) un cop rossa la retirem a un bol o plat.

Poseu mig litre d'aigua a bullir en un pot que ens caldrà més endavant.

En aquest mateix oli amb el foc mitjanet hi aboquem la ceba tallada a bocinets (sense picar-la) i la deixem caramel·litzar una estoneta (quan li aboqueu, remeneu-ho fort que així la ceba desenganxarà els bocinets de carn que hagin pogut quedat adherits a l'olla i prendrà el primer color)

Preparem la picada amb l'all, la galeta, les ametlles i el julivert. Un cop picat (recordeu, sempre amb el morter, mai la trituradora!) hi tirem el rajolí d'anís, la culleradeta de farina i un cop remenat ho diluïm amb un raig de l'aigua calenta (eviteu els grumolls de farina)

Tot seguit hi aboquem les pastanagues crues, salpebrem l'olla i hi afegim també la carn. Donem unes voltes a tot plegat amb una espàtula i ho mig cobrim amb l'aigua bullint ( no cal colgar-ho, simplement que el fons de l'olla sigui líquid) per acabar-hi abocant la picada.

Tapem l'olla i situem el selector de pressió al màxim.

Un cop l'olla comenci a xiular, son uns 20 minuts, sempre amb el foc mig/baix i cada 5 minuts hauríeu de moure l'olla una mica per evitar que no es cremi (Amb compte que va a pressió!)

Passat el temps, despressuritzem i ja tenim un guisat amb un aroma de pastanaga inigualable.

(La foto no és meva...)

1 comentari:

trena ha dit...

mmmmmmmmmmm quina pinta!!!
desenterraré l'olla a pressió per provar de fer aquesta carn!